De toegevoegde waarde van een event app

Een programmaboekje is eigenlijk niet meer van deze tijd. Veel evenementen, congressen of festivals gebruiken daarom een app die bezoekers kunnen downloaden. Maar wat is hier de toegevoegde waarde van? We leggen het je uit.

 

Huidige maatschappij

Binnen onze de huidige maatschappij is technologie niet meer weg te denken. Met name de smartphone is onder de consument een veel gebruikt apparaat. Voorheen kon je online via de pc veel informatie vinden, maar vanwege de mobiliteit van de smartphone gaat het hierbij nog een stap verder. De toegang naar een grote hoeveelheid informatie ligt letterlijk in de palm van je hand.

 

Een app is daarom voor bezoekers van evenementen van toegevoegde waarde omdat bijvoorbeeld alle activiteiten, programma tijden en sprekers gemakkelijk te vinden zijn in een app. Je kunt de bezoeker dus van veel meer informatie voorzien.

 

Streetgasm

Evenement van Streetgasm

Neem als voorbeeld het evenement van Streetgasm SG2K. SG2K is een evenement waarbij je als deelnemer in een auto 2000 miles van Portoroz tot Bucharest rijdt.

 

2gather heeft voor het evenement van 2018 een evenementen app ontwikkeld met allerlei verschillende functionaliteiten:

Foto’s delen met andere StreetGasm (co-)drivers

Een up-to-date route en tijdschema bekijken, die elke dag wordt bijgewerkt

Je eigen auto en die van andere volgen op de kaart.

 

Dit is voor de deelnemers onderling een leuke manier om elkaar te volgen en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast creëer je zo ook interactie tussen de organisatie en de deelnemers.

 

Jouw evenement met een app

Een applicatie speciaal ontwikkeld voor jouw event draagt bij aan meer exposure om het event tot een succes te maken. Functionaliteiten die aansluiten op jouw event kunnen worden toegevoegd. Bijvoorbeeld de line-up van een bepaalde artiest, dynamische plattegronden, sprekers van een congres, social media integratie (van zowel sprekers als bezoekers), of een dagprogramma met uitgebreide informatie. Maar daarnaast ook de optie om interactie te creëren met de bezoeker door comments en/of beoordelingen te plaatsen in de app.

 

Ben je op zoek naar een op maat gemaakte app voor jouw event? 2gather kan je verder helpen. Data staat altijd centraal bij 2gather waarbij de app toegevoegde waarde biedt voor zowel bezoekers als de organisatie. Het doel met apps is om data op een slimme manier te verzamelen, zodat we een betere user experience voor de bezoeker en waardevolle real-time managementinformatie voor de organisatie kunnen leveren. Neem gerust contact met ons op via www.2gather.nl/#contact of bel ons op +31 (0)30 254 78 90 voor meer informatie.

Share this post on: